club WeINSMaN | WebDizayn

CLUB WeINSMaNWebDizayn

Türkiye

Tag'lar
Flash Movie
OurClub
Ana Sayfa
Linkler
Duvar Kağıtları
Müzik
Download
Bilg. Terimleri
Irc Scriptler
Fıkralar
WebDizayn
Web Dersanesi
ASP
Animated Gifs
Bedava Web Host.
Sihirli Taglar
#AnkaraCity

Dünden Bugüne

Kurallar

Yetki Durumu

Kullanıcı Bilgileri

Ankara History

About Ankara...

Ankara Metro

Fotograf Albümü

ACİL DURUM
Deprem
Yol Durumu
Telefon Öğrenme
Adres Öğrenme
OYUNLAR
Oyun Tanıtımları
Tavla
Okey
Satranç
MÜZİK & SES
Haberler
Türk Sanat Müziği
Türk Halk Müziği
Arabesk/Fantazi
Komedi & Show
Taverna
GSM
Turkcell'e Mesaj
Telsim'e Mesaj
Ericsson Melodileri
Nokia Melodileri
Siemens Melodileri
Melodi Transferi
Grafik Transferi
DÖVİZ
Döviz Kurları
#BlackHack
Sihirli Tag'lar WeINSMaN
 

Sihirli Tag'larSihirli bir TAG: <PRE>
HTML haline dönüştürmeye üşendiğiniz ve Internet'te aynen yer almasını istediğiniz bir metin var diyelim. Fakat bu metni HTML sayfası içine yerleştirdiğinizde ve web tarayıcınız aracılığıyla görüntülediğinizde bütün formatlamalar ve paragraflar yok oluyor... İşte bu aşamada bir tag imdadınıza koşar ve tüm metni HTML'ye dönüştürmenize gerek kalmaz. <PRE> ile başlayan metin aynen not defterinde göründüğü gibi görünür, tüm sekme karakterleri, ENTER karakterleri HTML sayfası içinde yer alır. Metnin eski haline dönmesi için </PRE> kullanılması yeterlidir. Her gülün bir dikeni olduğu gibi bu gülün de bir kötülüğü uzunluğu bir sayfayı geçen metinleri bir alt satıra kaydırmamasıdır, metnin tamamının görünebilmesi için kullanıcı sayfayı sağa doğru kaydırmalıdır.

SİHİRLİ BİR TAG: <PLAINTEXT>
Ellerinizle hazırladığınız nadide bir web sayfasına, uzunca bir paragraf eklemek istiyorsunuz diyelim. Fakat paragrafı formatlamanız çok uzun zaman alacaktır; üstelik paragrafı HTML sayfanıza olduğu gibi koyarsanız tüm paragraflar ve sekme karakterleri yok olacak. Geçen ay bahsettiğimiz PRE tag'ını kullandığınızda bu sefer başka bir sürprizle karşılaşacak ve genişliği bir sayfadan fazla olan satırları ekranda göremeyeceksiniz. İşte bu aşamada bütün bunları ortadan kaldıran bir tag yardıma koşuyor.

Web tarayıcınız sayfa içerisinde <plaintext> tag'ını gördüğü anda <plaintext>e kadar olan kısmı not defterinde görünüyormuş gibi gösterir. İki takı arasında kalan hiç bir tag göz önüne alınmaz ve normal bir metinmiş gibi işlem görür.

Sihirli İki Tag: topmargin ve leftmargin
Sayfanızda sol üst köşeye dayamanız gereken bir resim, bir yazı ya da bir tablo bulunuyor diyelim. Web tarayıcınız ise her HTML sayfasında soldan ve üstten yarım santimetre pay bırakmakta kararlı görünüyor.

Bunu önlemenin bir yolu var: <BODY... tag'ının yanına getireceğiniz topmargin= ve leftmargin= ekleri, sayfanın marjin ayarlarını sizin belirlemenizi sağlayacaktır. Ölçünün piksel olduğu bu iki ekin kullanımı şöyledir:

<body bgcolor="#ffffff" topmargin=0 leftmargin=0>

eklerin sadece birisini ya da ikisini birden kullanabilirsiniz. Eklerden birini kullanmadığınızda Web tarayıcısı o ek için varsayılan değeri yani yarım santimi kullanacaktır. (Bu iki ek sadece Internet Explorer 2.0 ve üstü Web tarayıcıları için geçerlidir.)